tirsdag, april 28, 2009

...desse dagar som kom og gikk.

Rydda vekk vinterklede!
Kafétur og småhandel!
Storinnkjøp av spennande te!
...anskaffelse av ei bittelita planterot til hagen.

Life happens every day.

mandag, april 27, 2009

Mot grøne tider.

Fleire som gler seg til sommar.
Hageprosjekt, vår 2009

Tunet mellom fjøs og hus skulle vore pynta!
Eit av årets altfor mange prosjekt.... Vi får sjå korleis det går.

Her tenkte eg at den kunne passe med litt hageavfallskompost. Heilt nederst i hagen der eg skal grave i adskillige timar kommande månad....Her skal eg prøve å lage ein liten plass for kafebordet mitt. Midt blant lavendel og...ugras er eg redd. Tanken er i allefall fin...

Overblikk over skråningen som eg skal fylle opp med kryptimian, salvie, lavendel og mange bunndekkere.
Så får vi håpe at det held brennesle vekke, men det står att å sjå. Blir spennande å sjå bilete frå august. Midt på blir eg nødt til å dekke eit større område med svart plast, og la det ligge brakk i eit par år, litt for stort areal i fyrste omgang.


Om nokon har gode tips til flotte, hurtigvoksande bunndekkere eller greie urter og stauder, gje meg ein lyd, eg er veldig interessert!!

Eg treng tips, råd og hjelp!! Kjøkken

Vi skal snart ta til med påbygg og utviding av kjøkken, og eg gler meg noko heilt vannvittig!
Vi skal ta hol på veggen i kjokkenet og ut i den nye delen av huset. På denne måten skal kjøkkenet bli større og vi skal få spisestove med langt spisebord, nå skal vi endelig kunne ta i mot masse besøk på ein gong og likevel sleppe å gå ut for å snu.
Eg ønskjer å behalde den gamle kjøkken innreiinga, men må supplere med noko nytt, litt usikker på kva eg skal velje. I dag har vi mørk, aldringsbeisa, tradisjonell innreiing. Ser for meg ein kombinasjon med noko meir moderne og gjerne lysare, for å markere ein ny del av huset og ei ny tid! Dette vil bli eit lyst rom med mykje sol og kvite veggar. Nokon tips der ute, nokon som har erfaring frå liknande prosjekt? Bilete?

Håpar at nokon kan hjelpe meg med dette!!


(Eg skal leggje ut bilete av kjøkkenet slik det ser ut i dag litt seinare. Mulig ein kan sjå det i nokre av dei tidlegare innlegga mine.).