søndag, mai 10, 2009

Frontalangrep på kjøkkenet!

Kjøken og spisekrok etter utviding, dagens kjøken består av venstre halvdel oppe....


Hmmm...
Kan dette enkle kjøkkenet fungere i kombinasjon med ..... ...dette trauste kjøkkenet....


....som tross alt berre er seks år gammalt....


...og som fortsatt fungerar fint i den gamle delen av huset vårt....



...eg får vel ta meg ein tekopp og tenkje vidare....




...., men oppgåva verkar litt for vanskeleg for meg.




6 kommentarer:

AnnKristin sa...

Du fæ høyre um OM Bakken har nun idée da veit du! Kje lett..

Jeanette sa...

Hei. Ser problemet ditt. Ikke helt "up 2 date" det dær, men et veeeldig godt utgangspunkt. Jeg hadde et kjøkken i mitt gamle hus. Jeg tok ned alle skuffer og skapfronter, leverte dem til et lokalt billakkeringsverksted, og vips- helt nytt kjøkken! Masse fine farger og velge mellom. Den gang da valgte jeg en beigefarge mot hvite vegger. Jeg rev også ned noen overskap for å få litt luft, samt bygget om noe til en øy med barløsning. Jeg byttet knotter og benkeplater, men med så fine som du har er det jo ikke nødvendig. Jeg kjøpte noen hyller på ikea istedenfor noen av overskapene. Ble veldig bra til slutt. Lykke til!
Besøk gjerne min side også, vi bytter ut vårt kjøkken i skrivende stund:-)
Klem J.

Loppe Leah sa...

Enig med Jeanette.. Profilene på dørene er veldig fine og tidløse, så mye kan gjøres med maling.. i en lys farge..Også kan du jo ta en benkeplate i heltre og bytte fliser over benken.. Nye hvitevarer i stål gjør også mye.. kanskje en ny porselensvask?? og veldig koselig med litt hyller i steden for overskapene.. eller om du bare fjerner dørene på skapene og maler skapene inni.. og hva med en hette i stål i steden for ventilatorskap? deilig med kjølehjørnet da!

Aasviv sa...

Eg har kanskje ikkje uttrykt meg heilt klart her, men eg har ikkje tenkt å male dei frontane eg allereie har. Eg vil skape eit personlig kjøken der eg kombinerer ei gammamodig kjøken med noko som ser helt annleis ut. Type heilt enkle frontar, og meir strømlinjepreg, men at eg puttar på gamle knottar for å bryte det opp. Det tykkjer eg ville vore meir spennande. Det gamle skal på sin måte fortelje historia til huset, så eg vil ikkje endre det. Arbeidssonen vil bli dobbelt så stor, med mykje meir lys. Dei gamle kan eg flytte rundt litt ettersom eg finn ut av det.... Hovedproblemet mitt blir da kva for enkle frontar kan passe saman med mine gamle? Dette ska fungere praktisk og visuelt, veldig utfordrende. Frittståande, utan overskap, glasskap? Håpar dette var litt oppklarande..

Husfrua sa...

Ikke helt enkel den problemstillinga der siden du skal beholde de "gamle" skapene som de er og du skal kombinere med helt hvite nye. Kontrastene blir store men det kan vel gjøres å "sy" sammen. Bare ved å skifte flisene over den gamle kjøkkenbenken til helt hvite fliser, så har du med en gang "noe" som linker nytt og gammelt sammen. Tror definitivt at jeg ikke ville valgt hvite skap som har profil, Det må være noen uten profil. Samme type mørk benkeplate på nytt og gammelt. Nye skap satt som ei svær kokeøy (med skuffer og skap under)? har du plass til det? hm, hadde likt å sett plantegning jeg;)

Aasviv sa...

Nå har jeg lagt til ei planteikning.
Eg har fått litt idear i hovudet, men lurar litt på benkeplata.... Kva kan fungere på begge innredningene og er det mye mas å skifte?